Glas

Kranenburg Kozijnen levert standaard HR++ isolatieglas en/of veiligheidsglas.

HR ++ Isolatieglas

HR++ Isolatieglas wordt het meest gebruikt voor kunststof kozijnen in verband met de optimale prestaties op het gebied van (onder andere) warmte-isolatie.

HR++ glas

HR++ Beglazing (‘Hoog Rendement’ glas) is isolerend dubbelglas met een nog veel betere warmte-isolatie dan standaard isolerend dubbelglas. Standaard isolerend dubbelglas heeft een u-waarde van 2.9 tegenover een u-waarde van 1.1 bij HR++ Glas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dun metaallaagje is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met thermisch gas (argon) is gevuld.

Positieve eigenschappen van HR++ beglazing

De ontwikkeling van HR++ beglazing heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan en wordt door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie, maar ook om andere eigenschappen zoals zonwering, geluidwering, brandwering en inbraakwering. HR++ beglazing heeft als belangrijkste positieve eigenschappen:

• HR++ glas reduceert warmteverlies;
• HR++ glas reduceert energieverbruik;
• HR++ glas werkt geluidsisolerend;
• HR++ glas werkt inbraakwerend;
• HR++ glas biedt veel comfort.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is samengesteld uit twee of meerdere glasplaten die worden samengevoegd met daartussen één of meerdere lagen veiligheidsfolie (polyvinylbutyral). Bij breuk blijft het folie intact en blijven de scherven op het folie kleven. Hierdoor beschermt veiligheidsglas tegen doorval en lichamelijk letsel bij glasbreuk. Ook werkt veiligheidsglas inbraakvertragend. De combinatie van veiligheidsglas en HR++ beglazing zorgt voor comfort en extra veiligheid.
Kranenburg kozijnen geeft tien jaar garantie op HR++ beglazing en veiligheidsglas (zie hiervoor garantievoorwaarden en bepalingen).

Voor meer informatie over HR ++ glas en veiligheidsglas kunt u vrijblijvend contact opnemen met Kranenburg Kozijnen. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag onze producten toe.